Kalite & Hizmet

OT/VT ÜRÜNLERİ Ve OT/VT ÇÖZÜMLERİ

OT/VT Nedir, OT/VT Otomatik Tanıma ve Veri Toplama adı verilen, insan müdahalesi olmadan nesnelerin otomatik olarak tespit edilmesi, onlar hakkında veri toplanması ve bu verilerin bilgisayar sistemlerine doğrudan giriş yapılması işlemidir.

Orijinal ismi AIDC – Automatic Identification and Data Capture’ dir.

Otomatik tanımlama sistemlerinin amacı verimliliği arttırmak, girilen verilerin hatalarını azaltmak, personeli el ile yapılan sayma işlemlerden kurtarmak böylelikle zamandan tasarruf yaparak daha kayda değer işler yapmasına olanak tanımaktır. Otomatik Tanımlama Veri Toplama’ da birçok teknoloji mevcuttur. Bunlar; barkodlar, akıllı kartlar, sesli tanımlama, bazı biyometrik teknolojiler (retina taraması), optik karakter tanımlama ve radyo frekanslı tanımlamadır.

OT/VT ÇÖZÜMLERİ

ANADOLU POS BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ OT/VT çözümleri ile sürekli yenilik ve yüksek kalite sunumu ile birlikte her müşteri ihtiyacına yakınlık ve zamanında yanıt vermesi POSBİLİŞİM’ in başarısının temelini oluşturan unsurlardır.

Üstün çözümleri ile perakende, saha satış, saha servis, üretim, ulaştırma ve lojistik, sağlık ve depo çözümleri sektörlerindeki tüm değer zinciri boyunca süreçlerin verimliliğini ve kalitesini artırmaya yardımcı olur.

OT/VT TEKNOLOJİLERİ

Barkod yazıcı, RFID yazıcı, RFID okuyucu, barkod okuyucu, el terminali OT/VT Teknolojileri sektörü ile ilgilidir.

ANADOLU POS BİLİŞİM kablolu ve kablosuz otomatik veri toplama, kablosuz tanıma (RFID) ve mobil bilgi işlem sistemleri hizmeti verir. Bunununla birlikte M3 Mobile, TSC barkod yazıcı, Zebra, Honeywell, Datalogic markaları, barkod okuyucular, barkod yazıcılar, mobil terminaller ve kablosuz ağ ürünlerinin satış ve teknik servis hizmetlerini sağlar.

Otomatik Tanımlama / Veri Toplama Çözümleri (OT/VT)

Günümüz piyasa şartlarında Perakende sektöründeki işletmeler, yaşanan yoğun rekabet koşullarında zorlanmalarına rağmen sürekli olarak rakiplerine göre öncü olma ve biraz daha fazlasını vererek öne geçme çabası vermektedir. Bunu sağlayabilmek içinde güncel teknolojiyi takip ederek bunu işletmelerine uyarlamak ve yeni teknolojinin sayesinde kolay ve doğru veriler ile yürüyen işletmeler oluşturma çabasındadır.  Otomatik Tanımlama / Veri Toplama (OT/VT) sistemleri de firmaların hatasız ve hızlı bir şekilde bilgileri toplayıp işlemelerini sağlamaktadır.

OT/VT Nedir?

Otomatik tanımlama / veri toplama sistemleri, nesneleri belirlemek, tanımlamak, nesneler hakkında bilgi toplamak ve toplanan bu veriyi el ile saymadan bilgisayar sisteminde toplamak için kullanılan teknolojilere verilen genel bir addır. Otomatik tanımlama sistemlerinin amacı verimliliği arttırmak, veri-giriş hatalarını azaltmak, personeli el ile yapılan sayma işleminin dışında daha kayda değer işlerde kullanmaktır. Otomatik tanımlama şemsiyesinin altına birçok teknoloji bulunmaktadır.

Markalar;   A CLAS  Argox  Atid   Bluebird  Datalogic  Datamax  DIGI  GRANDING  HODOO  Honeywell ISHIDA LAZER OKUYUCU  M3 Mobile    MATRIX   Mindeo   MOBİL OKUYUCULAR  MOTOROLA  Newland   Partner Perkon  Posbank Sewoo  SPEEDWAY  TSC  UHF  UnionNet  Widefly   Zebra

1980’li yıllarda barkod teknolojileriyle tanınmaya başlanan “OT/VT” Otomatik Tanıma / Veri Toplama sistemleri RFID, manyetik şerit, OCR, akıllı kart ve biyometrik tabanlı teknolojilerin de katılımıyla artık üretim sahasında otomasyonun vazgeçilmez unsurlarından.

Özellikle; görüş sahası sınırlaması olmayan, etiket üzerinde veri okuma ve yazma işlemi yapılabilen, her okumada birden çok ürünün okunabilmesi imkanını sağlayan, insan müdahalesi gerektirmeyen, daha fazla veri taşınabilen ve ağır ortam şartlarında kullanılabilen RFID -RF Identification, Radyo Frekansı Tanımlaması- teknolojisi bu becerileriyle üretim alanlarında kendisine giderek daha fazla yer bulmaktadır.

Birçok yeni projede olduğu gibi OT/VT projelerinin de önündeki en büyük engel maliyettir. İşletmeler için en yüksek fayda/maliyet oranına sahip projeyi hayata geçirmek öncelikli olduğundan, optimum OT/VT teknolojisinin belirlenmesi gerekmektedir. Ancak bu çalışma yapılırken, yapılacak uygulamanın mevcut sistemlere entegrasyon sorunlarına ve sistemin ileride gerekebilecek yeniliklere ne kadar açık olduğuna da ayrıca dikkat etmek gerekiyor.

Her türlü soru, görüş, önerilerinizi bize iletebilirsiniz.